Gebouwen

Als gevolg van steeds betere isolatie veroorzaakt zomers zonnewarmte opwarming van gebouwen, vaak tot ver boven de comfortabele grens van 25°C. Denk aan situaties waarin onprettig of zelfs onwenselijk is, bijvoorbeeld op kantoor, op school, maar ook in zorginstellingen. SolabCool kan zomers gebouwen heerlijk verkoelen door middel van adsorptiekoeling, hierdoor hoeft er geen elektrische airconditioning in het gebouw te worden toegepast waarmee elektriciteitsverbruik en CO² uitstoot toenemen. In veel standaard airco systemen worden bovendien typen Freon gebruikt die binnenkort verboden zijn. SolabCool biedt duurzame en efficiënte koeling tegen lagere kosten.

Belangrijkste voordelen SolabCool

  • Hoger comfort in gebouwen door juiste koeling.
  • Er is een groeiende vraag naar duurzame koeling.
  • U maakt gebruik van beschikbare energie.
  • De energieprestatie van uw woning verbetert.
  • Minder CO² uitstoot door gebruik van restwarmte en/of zonnecollectoren.
  • Koeling tegen lagere kosten.
  • Installatie is mogelijk per gebouw.

Energie Prestatie Coëfficiënt

Aan het energieverbruik in gebouwen worden in Nederland eisen gesteld vanuit de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze komt voort uit de Europese richtlijn (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD). Energiebesparingsmaatregelen leiden tot een lagere EPC.

EPC in nieuwbouw

Om het comfort in gebouwen te verhogen zal naar verwachting een groot deel van de toekomstige nieuwbouwprojecten worden uitgerust met koeling. Op deze manier kunnen gebruikers elk seizoen een aangename tempartuur in het gebouw creëren. Om een bouwvergunning te krijgen moeten nieuwbouwprojecten voldoen aan een de vereiste EPC waarde. De verwachting is dat vanaf 2015 de norm van de EPC zal worden aangescherpt. De toepassing van stadsverwarming zorgt voor een belangrijke verbetering van de EPC waarde.

In combinatie met

SolabCool is universeel inzetbaar, ideaal voor het koelen van gebouwen. In combinatie met een warmtenet, zonne-energie of warmtekrachtkoppeling wordt een nieuwe dimensie in duurzame en efficiënte koeling gerealiseerd.

De SolabCascade

De SolabCascade is uniek omdat ze modulair en schaalbaar is. De SolabCool technologie maakt gebruik van overtollige warmte om koeling te bieden. De thermochemische warmtepomp zorgt in een installatie voor een comfortabele temperatuur in een kantoor of ander gebouw, maar ook in meergezinswoningen.

Eén SolabModule heeft een vermogen van maximaal 5 kW (nominaal 4 kW). Door gebruik te maken van geschakelde SolabModules in een cascade opstelling kan het geïnstalleerd maximale vermogen in stappen van 5 kW uitgebreid worden (nominaal 4 kW).